Bardzo ważne jest badanie składu jedzenia.

Oferujemy szkolenie za sprawą którego pracownicy waszego przedsiębiorstwa wyszkolą się jak szacować jakie alergeny w pokarmach występują w bardzo wysokich stężeniach w danych składnikach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań w tym przypadku jest oczywiście niemożliwe bo szkolenie dla laboratorium organizowane jest pod dokładną kontrolą, przez wybitnie wykwalifikowanych fachowców, którzy zajmują się dokładnym szacowaniem czy alergeny w żywności są faktycznym problemem, czy również zmyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w żywności nawet w tych najmniejszych dawkach wywołują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje określony wyrób do spożywania.

Dlatego tak istotnym elementem wszelkich działań jest szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy pracownik, który został przeszkolony musi posiadać świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, dzięki temu nawigowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wyników badań mogą odbić się na zdrowiu spożywających pokarmy ,które posiadają dosłownie minimalne zanieczyszczenia. Występowanie danych alergenów w produkcie spożywczym musi być precyzyjnie oszacowana, a jeżeli bywają to alergeny których spożywanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, wręcz ich znikoma obecność musi zostać wskazana poprzez dokładne i precyzyjne badania laboratoryjne.

Autor: szacowanie niepewności pomiaru